Politiaksjonen i konserthallen Bataclan i Paris er avsluttet og fem angripere er drept.

Kort før politiet stormet lokalet litt over midnatt, hørtes skyting og fem høye eksplosjoner utenfor konserthallen. Trolig har politiet kastet granater før de gikk inn i konserthallen.

Bataclan ligger rundt 200 meter fra de gamle lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo. Vitner på stedet sier de hørte et stort smell og rundt tjue skudd fra lokalet der det amerikanske bandet Eagles of Death Metal holdt konsert, melder avisen Liberation.

Følg utviklingen i vårt livestudio her

Stormet konserthallen

Minst 100 mennesker skal være drept i angrepet, melder nyhetsbyrået Reuters. 40 andre skal ha mistet livet i de andre angrepene.

Politiet stormet i natt konserthallen Bataclan i Paris, der opptil hundre personer ble holdt som gisler. Kort før politiet stormet lokalet, hørtes skyting og fem høye eksplosjoner utenfor konserthallen, trolig da politiet kastet granater før de gikk inn i hallen.

Vitner inne i salen forteller at det hadde vært en regulær massakre, og bandet som spilte, Eagles of Death Metal, meldte på facebooksiden sin at de fortsatt forsøkte å lokalisere alle sine bandmedlemmer og medarbeidere.

Itele melder at det var tre personer som begynte å skyte i lokalet en times tid etter at en konsert startet. Fire personer skal ha blitt drept under politiets aksjon. Mindre grupper med personer er blitt båret ut av lokalet, ifølge avisa Liberation.

Ifølge den franske innenriksdepartementet, er 1500 soldater blir utplassert i den franske hovedstaden i kjølvannet av angrepene.

Regelrett blodbad

- Jeg så 20 til 25 lik på gulvet, og folk var svært alvorlig såret av skuddsår, forteller Julien Pierce til radiostasjonen Europe 1. Han beskriver stedet som et blodbad.

Ifølge et vitne ropte en av angriperne «Allahu Akbar» (Gud er stor) før han begynte å skyte rett inn i folkemengden. Vitner på stedet sa at de hørte et stort smell og rundt tjue skudd da angrepet begynte.

Ifølge den franske TV-kanalen France 2 var det plass til 1.600 mennesker i den tradisjonsrike konserthallen, og konserten var utsolgt.

Selvmordsangrep ved Stade de France

Massakren i Le Bataclan var ett av så mange som sju forskjellige angrep i Paris fredag kveld som framstår som samordnede og velorganiserte.

Fransk politi bekrefter at det var to selvmordsangrep og et bombeangrep nær Stade de France i Paris tidligere fredag kveld, ifølge AP.

CNN melder at det har vært angrep også mot kunstmuseene Louvre og Centre Pompidou i Paris, mens radiostasjonen Europe 1 melder om en skyteepisode ved Les Halles. De siste meldingen er at det totalt skal være syv steder som har blitt angrepet i Paris.

Opplysningene fra CNN France om nye angrep ved kunstmuseene Louvre og Centre Pompidou i Paris, er ikke bekreftet av flere kilder.Det har oppstått forvirring etter at TV-nettverket CNN France sendte ut en hastemelding om skyteangrep mot kunstmuseene Louvre og Centre Pompidou, samt handleområdet Les Halles i Paris sentrum, fredag kveld via sin Twitter-konto.

Foreløpig er det usikkert hvem som står bak angrepene, men det er liten tvil om at de er koordinerte.

– 200 spesialsoldater sendt ut

200 spesialsoldater er utsendt for å sikre de terrorrammede områdene i Paris.

Soldatene er sendt til tiende og ellevte arrondissement i Paris hvor flere angrep fant sted.

Det skriver Nathalie Guibert, journalist med ansvar for forsvarsstoff i avisen Le Monde, på sintwitter-konto , som er gjengitt av avisen Liberation.

I et nasjonalt dekret bekrefter president François Hollande at det er innført unntaksstillstand i landet, at landets grenser er stengt og at hæren er satt inn for å bistå politiet i Paris.

Myndighetene har satt i gang sin kriseplan for et koordinert masseangrep, med kodenavnet «rouge alpha», skriver France Info.

Tok dekning

Et vitne sier han tok dekning idet skytingen startet.

- Fra vinduet mitt kunne jeg se et titalls brannbiler. Jeg så personer bli båret inn i bilene. I gatene var folk fortsatt ukjent med angrepet. Folk ba oss om å beskytte oss selv.

Kastet seg under bordene

En person med automatvåpen ropte ifølge avisa Liberation «Allah Akbar» før han åpnet ild ved restauranten Petit Cambodge og baren Le Carillon i det ellevte arrondissement i Paris, ifølge BBC.

Vitner på stedet forteller at gjester, blant dem en gruppe utenlandske studenter, kastet seg under bordene da skytingen begynte, og at det lå minst fire eller fem døde på bakken.

Tre eksplosjoner

Omtrent på samme tid fant eksplosjonene på en bar nær Stade de France, der Frankrike spilte landskamp i fotball mot Tyskland, sted.

Et øyenvitne forteller at vedkommende hørte over 100 skudd, skriver avisen Liberation. Avisa sier at en væpnet person stakk fra stedet.

Den franske avisen le Figaro melder om skyting på et tredje sted i Paris, i rue de Charenton, og på Place de la Republique skjøt en mann flere salver med et kalasjnikov automatgevær.

Hollande i sikkerhet

Frankrikes president François Hollande var til stede på Stade de France under landskampen. Politihelikoptre sirklet rundt i lufta da han ble fraktet i sikkerhet, ifølge TV-kanalen iTele.

Sent på kvelden satt han i krisemøte med flere ministre, blant dem statsminister Manuel Valls og innenriksminister Bernard Cazeneuve, i et sikkert rom i innenriksdepartementet.

Politiet har sperret av flere nabolag der skyteepisodene har funnet sted, og helikoptre sirkler rundt i lufta over byen. Politiet ber folk holde seg hjemme. Stade de France er evakuert, og fotballtilskuerne er sendt hjem.

Norske borgere

Norges ambassade i Paris jobber med å kartlegge situasjonen for norske borgere i byen og de ansatte ved ambassaden i forbindelse med angrepene. Det opplyser pressevakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet overfor NTB fredag kveld.

Unntakstilstand

Det er ifølge Frankrikes president François Hollande innført unntakstilstand i Paris. Det er nedlagt forbud mot å kjøre rundt i gatene i Paris og myndighetene ønsker ikke at folk går ut i gatene for å foreta seg noe. Det sier han i en tale til folket som TV 2 Nyhetskanalen nå har vist og oversatt.

Flere skytepisoder

Radiostasjonen Europe 1 melder klokken 23.40 om en ny skyteepisode i området Les Halles i Paris. I tillegg melder CNN om angrep også mot kunstmuseene Louvre og Centre Pompidou i Paris.

Klokken 23.20 varsler fransk politi at minst 35 personer er drept etter flere angrep i Paris. Det skal holdes rundt 100 mennesker som gisler på en konsertarenaen Bataclan i den franske hovedstaden.

Vitner på stedet sier de hørte et stort smell og rundt tjue skudd fra lokalet der det amerikanske bandet Eagles of Death Metal holdt konsert fredag kveld, melder avisen Liberation. NTB melder at minst 35 personer skal være drept i konsertsalen.

Ifølge CNN skal det totalt ha vært snakk om seks skytinger og tre eksplosjoner rundt om i Paris i løpet av fredag kveld.

En væpnet person med automatvåpnet åpnet ild på restauranten Cambodge i Paris sentrum, ifølge BBC.

Ropte «Allah Akbar» før skytingen

En mann ropte «Allah Akbar» på den andre siden av gaten fra restauranten Le Petit Cambodge og baren Le Carillon før han begynte å skyte rundt seg, forteller vitner.

Ifølge journalisten Dominique Albertin i Liberation ligger det minst fire eller fem døde på bakken foran Le Petit Cambodge og baren Le Carillon ved siden av.

En gruppe utenlandske studenter var kommet til baren et par timer før, og alle kastet seg på bakken og under bordene da en person på den andre siden av gata ropte «Allah Akbar» og begynte å skyte.

En av studentene forteller at han så en venn dø etter å ha blitt skutt, mens andre venner var såret av skudd.

Myndighetene ber alle holde seg hjemme

Myndighetene i Paris ber innbyggerne holde seg inne etter at den franske hovedstaden ble rammet av en rekke terrorangrep fredag kveld.

Det er det offisielle rådet som fra rådhuset i Paris fredag kveld, ifølge avisen Libération.

Mellom 35 og 40 personer er drept i angrepene i Paris, opplyser flere polititjenestemenn til nyhetsbyrået AP.

Sjokkert Cameron lover å hjelpe

Storbritannias statsminister David Cameron sier han er sjokkert over angrepene i Paris.

– Jeg er sjokkert over kveldens hendelser i Paris. Våre tanker og bønner går til det franske folket. Vi vil gjøre at vi kan for å hjelpe, skriver Cameron på Twitter.

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker sier han er dypt sjokkert over angrepene i Paris fredag kveld.

Frankrike stenger grensene

Frankrike innfører unntakstilstand og stenger grensene etter angrepene i Paris, opplyser president François Hollande.

Presidenten talte til den franske befolkningen like før midnatt fredag kveld.

– Terrorangrepene pågår. Flere titalls er drept. Det er skrekkelig, sa Hollande i den TV-sendte talen.

Han sier soldater er utplassert en rekke steder i Paris.

PST styrker beredskapen

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har styrket beredskapen som følge av angrepene i Paris fredag kveld.

«PST har styrket beredskapen og følger utviklingen i Paris nøye. Vi vurderer om hendelsene kan få implikasjoner for trusselbildet i Norge. Enn så lenge er det ikke opplysninger som tilsier at det er forbindelser til Norge», heter det i en pressemelding.

Brannmenn hjelper en skadet mann utenfor konserthallen Bataclan i Paris. Politiet har stormet bygningen hvor opp til hundre personer holdes som gisler. Foto: Scanpix
Tre eksplosjoner fant sted på en bar nær Stade de France der Frankrike spilte landskamp i fotball mot Tyskland, ifølge kanalen. Minst tre mennesker er drept ved stadionet, i det som politiet sier var to selvmordsangrep. Etter kampen trakk publikum inn på gressteppet. Foto: Scanpix
Etterforskere jobber utenfor Stade de France natt til lørdag. Foto: Scanpix
Redningspersonell jobber utenfor restauranten hvor en av angrepene skjedde. Foto: NTB SCANPIX
Politifolk og redningsmannskap i aksjon utenfor en restaurant i Paris. Foto: Scanpix
Sikkerhetsstyrker ber folk holde seg unna utenfor konserthallen Bataclan. Foto: Scanpix
President Barack Obama kaller angrepene i Paris et avskyelig forsøk på å terrorisere uskyldige sivile. Foto: Scanpix
Folk følger nyhetene fra Paris på Times Square på Manhattan i New York. Foto: Scanpix