Tillitsvalgt for den største fagorganisasjonen i UD, Mariann Murvoll, sier de ansatte har gjort så godt de kan.

– De føler kritikken dypt sårende og urettferdig, sier hun til NRK.

Medieoppslagene om pårørende og ofre som ikke har fått den hjelpen de mener de har krav på – i utlandet og her hjemme – har vært mange. Og heller ikke de ansatte har følt at de har klart å hjelpe dem som er rammet av katastrofen, godt nok, forteller Murvoll.

– Det har vært sterke møter med fortvilte pårørende. Det har vært masse kritikk som de har følt at de ikke har kunnet gjøre noe med. De har følt seg hjelpeløse i møte med pårørende som har vært sterkt preget av det de har opplevd. I tillegg har det vært en mental belastning at mediene har gått ut og kritisert UDs ansatte, sier hun.

Etter det NRK kjenner til, er flere av de ansatte i Utenriksdepartementet blitt sykmeldte den siste tiden. Arbeidspresset har vært svært stort, men de ansatte har hele tiden gjort så godt de kan, sier hun.

– Det som er viktig å understreke, er at de som har vært involvert i katastrofen fra UDs side, har gjort sitt ytterste. De har jobbet døgnet rundt, har improvisert og prøvd på alle måter innenfor de begrensede ressursene de har hatt til rådighet, å gjøre en så god jobb som mulig, sier Mariann Murvoll.