I går møtte tusenvis av trønderske skoleelever til første skoledag i det nye året. På programmet for alle sto fellessamlinger der elevene ble informert om flodbølgekatastrofen.

- Jeg visste at noen på skolen enten var i området eller hadde slektninger der. Det har vært spenning og usikkerhet i hele jula. Det var godt å møte de andre skoleelevene igjen for å prate, sier elevrådsleder Pernille Ringstad (15) ved Frol Oppvekstsenter i Levanger

Da fellessamlingen for de 265 elevene og 30 lærere på ungdomstrinnet tok til i går morges, hadde rektor Tore Kolstad ikke fått tilgang på den offisielle savnetlisten. Men i løpet av romjula har han og andre ansatte forsøkt å sjekke ut om noen på skolen var berørt.

- Media har vært vår viktigste informasjonskilde. Da vi hadde fellessamlingen fikk vi den endelige vissheten om at ingen av våre var direkte rammet, sier Kolstad.

Under fellessamlingen ble det hengt opp kart over katastrofeområdet. Foran kartet ble det tent levende lys og katastrofen ble markert med ett minutts stillhet. Deretter redegjorde lærere for situasjonen, før klassene gikk hver til sitt slik at de kunne snakke videre.

Liknende markeringer har funnet sted på de fleste skoler i Trøndelag. Alle skoler i Trondheim hadde sørgedag i går. Ifølge rådgiver Lars Mostad i oppvekst og utdanning i Trondheim kommune, ble en veileder fra Utdanningsdepartementet brukt som utgangspunkt for lærernes planlegging av fellessamlingene på de enkelte skolene.

Elevrådet ved Frol Oppvekstsenter i Levanger syntes de fikk markert flodbølgekatastrofen på en verdig og fin måte under fellessamlingen på skolen i går. Fra venstre Simen Løvås Boneng, Gerd Buran, Pernille Ringstad og Julie Kvam. Foto: LEIF ARNE HOLME