På fredagens valgkampmåling for Sør-Trøndelag fikk SV 6,3 prosents oppslutning. Partiets førstekandidat i fylket manglet da tett oppunder 400 stemmer for å få plass på tinget etter valget. Valen ankom Sør-Trøndelag SVs valgvake på Britannia hotell i Trondheim for noen minutter siden. Det er nå duket for en nervepirrende aften der noen få stemmer kan avgjøre Valens fremtid på tinget.

- Jeg aner ikke om jeg kommer inn. Det er opp til velgerne. Det som er positivt er at SV doblet oppslutningen på meningsmålingene i Sør-Trøndelag fra august til september. Jeg krysser fingrene for at jeg får fornyet tillit, sier han.

Valen ble valgt inn på Stortinget for første gang i 2009. I den siste perioden har han sittet i Utenriks- og forsvarskomiteen. SV har hatt minst én stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag i alle stortingsperiodene siden 1981. Valen krysser nå fingrene for at tradisjonen gjentar seg.

- Det er veldig viktig at SV har en representant fra Sør-Trøndelag. Partiet ble jo i sin tid stiftet her. Vi har også et veldig viktig fylkeslag. Jeg håper det går, sier han.Stemningen er for øyeblikket god, men spent på SVs valgvake på Britannia hotell. Adressa.no følger utviklingen minutt for minutt.