«För 25 minuter sedan hängde du dig. 16 år gammal, bara ett barn. Men som av en ofattbar slump kom din vän in i rummet några få sekunder efteråt och lyckades dra loss dig från snaran», skriver Aftenposten.

Slik starter politimannen innlegget.

Der spør han seg hva gutten hadde opplevd som fikk ham til å forsøke å ta sitt eget liv. Han skildrer turen i ambulansen til sykehuset med 16-åringens gråt, skrik og desperate forsøk på å riste seg løs fra politimannen som holder ham fast på båren.

Mange delinger

Etter å ha ligget ute i åtte timer søndag hadde innlegget blitt likt av nesten 80.000 og det var delt flere enn 30.000 ganger. I de mange kommentarene under innlegget gir mange uttrykk for at de ble rørt av historien.

I den sterke teksten kommer politimannen med en innstendig oppfordring til dem som har forutinntatte holdninger om enslige asylbarn, og han ber alle spørre seg om «hva faen holder vi på med?»

«Tänk om ni hade kunnat följa med under ett arbetspass i polisbilen och se vad jag sett. Höra vad jag hört. Uppleva vad jag upplevt och känna vad jag har känt», skriver han.

Deler fra politihverdagen

Politiet i Lund i Skåne har de siste årene fått mye skryt for sin tilstedeværelse i sosiale medier, skriver Sydsvenskan.

Også «Tobbe» har tidligere gjort seg bemerket for sine ærlige og nære beskrivelser av hva han opplever som politimann.

-Jeg vil at innleggene skal belyse menneskene bak uniformen, så folk kan forstå hvor vanskelig og komplekst dette arbeidet er, sa «Tobbe» til Sveriges Radio tidligere i sommer. Politimannen har jobbet i politiet i 15 år og vil ikke oppgi sitt egentlige navn.