Israels statsminister Benjamin Netanyahu satte nylig samtalene om en ny militær bistandspakke på vent fordi Israel mener atomavtalen Iran inngikk med resten av verden i sommer ikke er streng nok. Men nå er landet altså igjen forberedt på å forhandle fram en tiårig avtale som skal ta over når dagens avtale går ut i 2017. USA yter bistand til det israelske forsvaret som er verdt 3 milliarder dollar i året – drøyt 24 milliarder kroner etter dagens kurs.

- Nå som atomavtalen lever videre, går også Israel videre og håper å komme fram til en felles politisk løsning med USA for å takle den fortsatte faren Iran utgjør, sier Israels ambassadør til USA, Ron Dermer.

- Samtalene om en ny avtale ble gjenopptatt i Washington denne uken etter å ha vært satt på vent en stund, skriver ambassadøren på Facebook.

USAs forsvarssjef, general Joseph Dunford, kom lørdag til Israel på sin første utenlandsreise siden han tok over jobben 1. oktober. Samtidig innledet Israel en to uker lang felles militær flyøvelse med USA fra en base i ørkenene sør i Israel.