* Ukraina erkjente søndag at Lysytsjansk har falt til russerne. Moskva kontrollerer dermed hele Luhansk fylke i Donbas-regionen.

Men Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at byen vil vinnes tilbake, blant annet ved hjelp av ytterligere våpenforsyninger, skriver AFP.

* Anthony Albanese møtte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj da han som første australske statsminister besøkte Ukraina søndag. På en pressekonferanse sa han at Australia vil gi Ukraina 100 millioner dollar i militærbistand, uten å spesifisere om han mente australske eller amerikanske dollar.

Albanese sa videre at regjeringen vil gi militært utstyr ukrainerne har forespurt, blant annet 14 pansrede kjøretøy, 20 Bushmaster-kjøretøy og en rekke droner.

* Russland mener å ha dokumentasjon på at tredjepartsland sender leiesoldater til Ukraina og vil ta dette opp ved neste møte i FNs sikkerhetsråd, melder det statlige, russiske nyhetsbyrået Tass.

Det er velkjent at utenlandske frivillige har reist til Ukraina for å kjempe mot den russiske invasjonen, men Russland hevder at de er leiesoldater som ikke omfattes av Genèvekonvensjonen, og at de dermed kan dømmes til døden om de blir tatt til fange.

* Storbritannias utenriksminister Liz Truss vil mandag i en tale love at britene står side om side med Ukraina «i det lange løp», melder AFP.