Mandag kveld holdes det en minnemarkering utenfor kulturhuset Krudttønnen i København og det skal flagger på halv stang i Danmark.

Sammen med overborgermester Frank Jensen i København, Charlie Hebdo-spaltisten Patrick Pelloux og overrabbiner Moise Lewin vil den danske likestillingsministeren Manu Sareen delta i markeringen.

Seremonien vil holdes utenfor Krudttønnen klokken 20 mandag kveld, og den arrangeres av Borgerrepresentasjonen ved kulturhuset.

Det skal også flagges på halv stang i Danmark mandag, opplyser det danske justisdepartementet.

– For å minnes ofrene og vise respekt for de sårede politibetjentene, har regjeringen besluttet at det skal flagges på halv stang mandag. Det er også en demonstrasjon av at Danmark ikke vil la seg kue, sier justisminister Mette Frederiksen (Socialdemokraterne) i en uttalelse.

Det ble tidligere meldt at Paris' borgermester Anne Hidalgo og viseborgmester Patrick Klugman ville delta i minnemarkeringen, men de er forhindret fra å komme.

De skal imidlertid møte overborgermesteren, Charlie Hebdo-spaltisten Patrick Pelloux og overrabbiner Moise Lewin mandag formiddag.

Mange viser sin avsky ved å legge ned blomster. Foto: ntb scanpix