Funnene ble gjort av egyptiske fly og militærfartøyer rundt 290 kilometer nord for kystbyen Alexandria fredag, opplyser det egyptiske militæret.

Letemannskapene forsøker å finne den svarte boksen fra flyet for å få svar på hva som skjedde da flyet med 66 personer om bord styrtet.

Den europeiske romfartsorganisasjonen ESA har oppdaget det som kan være oljesøl i nærheten av søkeområdet. Ifølge satellittbilder er funnstedet om lag 40 kilometer sørøst fra EgyptAir-flyets siste kjente posisjon, og sølet strekker seg over 2 kilometer.

Ingen på terrorliste

Fredag sier europeisk sikkerhetspersonell at ingen navn på passasjerlisten står på lister over folk som mistenkes for å kunne utføre terrorhandlinger.

Passasjerlisten er lekket på nettet og er ikke offisielt bekreftet av EgyptAir.

66 mennesker fra ulike nasjoner var om bord på EgyptAirs flyging MS804 da det styrtet på vei fra Paris til Kairo torsdag. Årsaken er ikke kjent, men Egypts luftfartsminister Sherif Fathy har sagt at en terrorhandling er en mer sannsynlig årsak enn en teknisk svikt. Ingen gruppering har tatt ansvar for et eventuelt angrep i forbindelse med styrten.

Fra tolv land

Passasjerene kommer fra tolv nasjoner. Av de 66 om bord, var 56 passasjerer, sju besetningsmedlemmer og tre sikkerhetspersonell. 30 var fra Egypt, 15 fra Frankrike, to fra Irak og en fra hvert av landene Storbritannia, Belgia, Kuwait, Saudi-Arabia, Sudan, Portugal, Tsjad, Algerie og Canada.

Et par i 40-årene og deres to barn fra Angers i Frankrike var om bord, skriver BBC. Ett av barna var et spedbarn.

– De var elskverdige folk, sier Angers-ordfører Christophe Bechu.

Flere av personene som reise alene, var forretningsreisende, blant dem en 62 år gammel sivilingeniør fra Portugal og en canadisk trebarnsmor i en lederstilling i IBM.

Kapteinen het Mohammed Saeed Ali Ali Shaqeer og styrmannen Mohamed Ahmed Mamdouh Ahmed Asi, bekrefter kilder overfor BBC. Kapteinen hadde 6.275 timers flyerfaring, og styrmannen 2.766 timer.

Opptrappet søk

Fredag ble søket etter flyet trappet opp. Et stort antall skip, fly og helikoptre fra flere land er sendt ut for å delta i søket etter flyet etter at det forsvant fra radaren et sted mellom den greske øya Karpathos og den egyptiske kysten.

Flyet skulle fulgt en normal rute gjennom det greske luftrommet, men ifølge greske myndigheter svingte flyet brått og falt 22.000 fot før det forsvant.

Tre franske etterforskere fra den franske havarikommisjonen og en teknisk ekspert fra Airbus ankom Kairo fredag for å bidra i den egyptiske granskningen av styrten. Etterforskere skal også undersøke vrakdelene og de personlige eiendelene som er funnet.