Jens Stoltenberg ble tema da regjeringssonderingskameratene kom ut og møtte pressen i Nydalen i ettermiddag. Stoltenberg hadde tidligere i dag avsluttet «forholdet» til SV og Sp, og sa at de ønsket å samarbeide mot borgerlig side.

- Nye toner fra Jens

Erna Solberg var fornøyd med at Ap nå var klar for «å være partner i viktige prosesser», som hun uttrykte det. Samtidig var sentrumspartiene klar over at utspillet fra Stoltenberg først og fremst var rettet mot dem. En engasjert Trine Skei Grande (V) svarte slik på om hun så på statsministerens nye toner som et frieri:

- Jens Stoltenberg og Ap har konsekvent stemt ned alle forslag vi har hatt i Stortinget, så dette er dramatisk nye toner fra sittende statsminister. Og det tror jeg er sunt. Jeg er sikker på at en ny regjering vil være mye mer åpen i sitt forhold til Stortinget, sa Trine Skei Grande.

- Ingen samlivsekspert

Knut Arild Hareide hadde en litt annen innfallsvinkel:

- Den dagen du gjør det slutt, er gjerne ikke den dagen du ser deg om etter en ny partner. Uten at jeg er noen samlivsekspert, tilføyde han raskt.

- Hvordan har dere det under forhandlingene?

- Vi sitter i en god firkant og ler mye, avslørte Erna Solberg.

- Dere har spurt om vi svelger kameler, sa Solberg, som hadde med en full pose godteri for å holde oppe humøret på forhandlingspartnerne.

- Det har vi ikke gjort, men vi ser noen elefanter i rommet, fortsatte Solberg.

- Godt blikk fra Siv Jensen

- Er det mer eller mindre sannsynlig nå at KrF går inn i regjering med Frp?

- Vi driver ikke med sannsynlighetsberegning. Vi konsentrerer oss om å få gjennomslag for sakene våre. Men jeg har blikket til Siv Jensen rett mot meg hver dag. Det er et godt blikk. Så langt, sa han.

De borgerlige partiene har nå lagt en plan for hvilke saker de skal gå inn i de nærmeste dagene. Målet er å være ferdig med disse sonderingene en gang i begynnelsen av neste uke.