Alle om bord overlevde da et indonesisk fly bommet på rullebanen og endte i sjøen ved Bali.

Flyet fra Lion Air bommet rett og slett på rullebanen da det skulle lande på den indonesiske øya Bali lørdag. Om bord var 101 passasjerer og sju ansatte, og alle kom fra hendelsen med livet i behold.

- Fikk panikk

– Alle skrek og vann flommet plutselig inn i flyet. Passasjerene fikk panikk og grep etter redningsvestene. Noen passasjerer falt, noen løp inn i hverandre. Det var kaos, forteller Ignatius Juan Sinduk fra sykehussengen i Denpasar. Han fikk behandling for pusteproblemer etter ulykken.

– Jeg klarte å få tak i en redningsvest og svømte ut av flyet og til land, fortsatte han.

Delt i to

Dramatiske bilder på twitter viser Lion Air-flyet liggende bare noen hundre meter fra starten av rullebanen. Bakdelen av skroget er delvis sprukket opp, og man kan se folk som svømmer mot land.

Utenriksdepartementet (UD) opplyser til Aftenposten at de ikke har fått meldinger om at det var nordmenn om bord i flyet. UD kobles vanligvis ikke inn i slike ulykker, med mindre det er behov for bistand.

Har du opplysninger? Tips oss!

Telefon: 07200

Mail: webred@adresseavisen.no

- Så en stor bølge

52 mennesker ble ført til sykehus, men 44 ble utskrevet samme dag. En kvinnelig passasjer fikk en livstruende hjerneblødning, ifølge en lege.

TV-bilder viser flyet som flyter på vannet med skadd skrog og passasjerer rundt omkring i vannet.

Det har ikke kommet meldinger om at det var nordmenn om bord på flyet, men den norske snowboardkjøreren Helene Olafsen oppholdt seg om lag 400 meter unna, skriver Dagbladet.

– Jeg så ikke selve krasjet, men hørte et tordenaktig drønn og så opp. Da så jeg en stor bølge og at flyet hadde bomma på rullebanen, forteller Olafsen, som er på Bali for å drive med surfing.

Norske studenter

Bali er et populært studiested for skandinaviske studenter, og ifølge VG er det rundt 500 norske studenter på Bali nå.

- Vi har oversikt over våre studenter og har fått bekreftet at ingen av Gateways studenter var om bord i flyet, sier Trond Frestad fra Gateway College Bali til nettstedet. 202 nordmenn studerer ved Gateway.

Strøk i sikkerhetskontroll

Lion Air er det største lavprisselskapet i Indonesia. Ifølge den australske avisen Sydney Morning Herald har flyselskapet Lion Air flere ganger fått flynekt, etter å ha strøket under sikkerhetskontroller. Siden oppstarten i 2000 skal selskapet ha opplevd fem flykrasj og store ulykker. Den mest tragiske var en flykrasj i 2004 i Indonesia,  hvor 25 personer døde. I 2007 ble selskapet bannlyst av EU på grunn av for dårlig sikkerhetsstandard, melder NTB.