Søsknene gikk ut i gata for å samle inn penger til Røde Kors forrige helg. De hadde sett og hørt om naturkatastrofen på tv og ville gjøre sitt for å hjelpe.

- Egentlig ville jeg lage en bøsse selv, forteller seks år gamle Nora Katle Fjon på Nardo.

Istedenfor å bære med seg en papirbrettet bøsse, hjalp pappa Knut Tore med å skaffe skikkelige Røde Kors-bøsser til Nora og storebror Håvard på åtte år.

Utstyrt med identifikasjonsmerker, romslige bøsser og godt mot la de to unge ildsjelene ut på veien på Nardo forrige lørdag morgen etter at morgenens økt med «Pysjpopbaluba» på NRK var unnagjort hjemme i sofaen. Den siste tiden har det også flimret forbi en rekke mindre hyggelige program på tv-en, og barna synes det har vært ille å høre om alle som er rammet av naturkatastrofen.

- Vi gjør det for å hjelpe de som er rammet flodbølgen, sier barna som selv tok initiativet til innsamlingen.

Hos naboen Magne Olufsen stappes den første pengeseddelen ned i bøssa.

- Jeg har gitt noen hundre kroner allerede, men det er greit å gi litt til, smiler Olufsen.

Gir seg nå

- Noen kommer med barna og skal selge kaker på butikksenterne, forteller Thomas Mæhlum, organisasjonsmedarbeider i Røde Kors.

- Har folk fortsatt penger å gi?

- Vi trapper ned nå, for folk er nok mette på å se oss overalt. Men samtidig har studentorganisasjoner bedt om bøsser nå som studentene kommer til byen, for på studiestedene har det ikke vært innsamling ennå, forteller Mæhlum.

Foto: STEINAR FUGELSØY