– Våre ansatte er vitne til at folk blir skutt på mens de forsøker å flykte fra sykehuset, sier Ann Taylor, hjelpeorganisasjonens landansvarlige i de okkuperte palestinske områdene.

Den palestinske journalisten Mustafa Sarsour, som befinner seg inne på sykehuset, fortalte tidligere lørdag at han hadde blitt vitne til at folk som forsøkte å forlate sykehuset, ble skutt av israelske styrker.

– En familie forsøkte å forlate sykehusområdet, men da de kom til den ytterste porten, ble de alle sammen drept, fortalte han til Al Jazeera.

– Nådeløse angrep

Leger Uten Grensers team og hundrevis av pasienter er fortsatt inne på Shifa-sykehuset mens kamphandlingene foregår i nærheten.

– Situasjonen ved Shifa-sykehuset er virkelig katastrofal. Vi oppfordrer den israelske regjeringen til å stanse dette nådeløs angrepet på Gazas helsevesen, skriver Leger Uten Grenser i en pressemelding.

– Våre ansatte og pasienter er inne på Shifa-sykehuset, der den kraftige bombingen ikke har stoppet siden i går, sier Taylor.

Mistet kontakten med kirurg

Hun sier de har mistet kontakten med en kirurg som jobber og søker tilflukt på Al-Quds-sykehuset sammen med familien. Og at andre helseinstitusjoner, inkludert Al-Rantisi-sykehuset, er omringet av israelske stridsvogner.

– Shifa-sykehuset er det viktigste sykehuskomplekset på Gazastripen. Det har en normal kapasitet på 700 senger og tilbyr akutt og kirurgisk behandling. Det er for tiden ingen andre helsefasiliteter i Gaza som er i stand til å ta imot og behandle så mange pasienter med komplekse, noen ganger livstruende skader, understreker Taylor.

Palestinsk Røde Halvmåne meldte lørdag ettermiddag at israelske stridsvogner befant seg bare 20 meter fra al-Quds-sykehuset i Gaza by, og at det ble skutt mot bygningen.