1. Støtt humanitært arbeid

Du kan støtte redningsarbeidet i Middelhavet og hjelpearbeid i landene som tar imot båtflyktninger.

Dette kan du gjøre gjennom organisasjoner som Flyktninghjelpen, Redd Barna, Røde Kors, Leger Uten Grenser eller FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

2. Si hallo

Ved utgangen av juli har norske kommuner bosatt 4986 mennesker som har fått asyl. Om lag like mange venter i asylmottak, skriver Bergens Tidende. En liten handling, som å hilse og bli kjent, kan bety mye for nye innbyggere. Det kan også gjøre det enklere å bli integrert.

3. Gi små ting

Flyktninger som kommer til Norge har som regel få eiendeler og lite klær. Mange vil sette stor pris på enkle ting som en varm jakke eller barneleker.

4. Inviter dem med

Barn kommer inn i lokalsamfunnet gjennom skolen og fritidsaktiviteter. For voksne er det vanskeligere. Inviter dem gjerne med på aktiviteter, idrett eller kulturarrangementer.

5. Bruk nettverk og sosiale medier

Ved å dele informasjon og erfaring, kan du mobilisere andre i ditt nærmiljø. Snakk med naboen eller fortell hva du har gjort på Facebook. Kanskje dere kan gjøre noe sammen?

Flyktningkrisen i EuropaAdresseavisen følger flyktningsituasjonen. Vårt team kom frem til Hellas nå helgen, og du kan følge dem på Adresseavisen og på adressa.no.