Flere av målene for angrepene var i Gaza by, ifølge journalister og kilder i Hamas' sikkerhetsstyrker.

Både CNN og Al Jazeera viste bilder direkte av angrepene og sa at intensiteten tok seg opp om morgenen. Al Arabiya meldte om massive angrep.

En talsmann for innenriksdepartementet i Gaza by, Islam Shahwan, sa det hadde vært 130 angrep i løpet av natten.

Han sa at en av bygningene som var truffet i Gaza by, tilhører innenriksdepartementet og inneholder blant annet passkontor.

En talsmann for Hamas' ambulansetjeneste sier at 19 mennesker hittil er drept og 235 såret i de israelske angrepene.

Israel bekrefter

Den israelske hæren bekreftet fredag morgen at angrepene fortsatte, og opplyste samtidig at elleve raketter var avfyrt fra Gazastripen mot Israel i løpet av natten.

Totalt er 280 raketter avfyrt mot Israel siden onsdag, to av dem mot Tel Aviv-området torsdag. Tre israelere ble drept i et slikt angrep torsdag.

Israel på sin side har gjennomført 466 flyangrep siden offensiven ble iverksatt med attentatet mot Hamas' militærsjef Ahmed al-Jaabari onsdag ettermiddag.

Bakkeoffensiv

Israels hær fortsetter forberedelsene for en eventuell bakkeoffensiv mot Gazastripen med det mål å eliminere rakettrusselen som har hengt over det sørlige Israel i ti år.

Forsvarsminister Ehud Barak ga torsdag ordre om mobilisering av 30.000 reservestyrker om det blir nødvendig, og hærenheter var fredag i bevegelse mot sør samtidig med flyangrepene, ifølge israelske Ynet.

Hundrevis av soldater på Golanhøydene, elitebrigaden Givati og fallskjermjegere og panserbrigader har begynt å forberede seg på en offensiv.

Hindre opptrapping

De palestinske rakettangrepene og de israelske flyangrepene fortsetter til tross for internasjonale anstrengelser for å hindre at konflikten eksploderer i en ny krig.

USA ba torsdag Tyrkia, Egypt og europeiske land legge press på Hamas for å stanse rakettene mot Israel, mens Frankrike ba Israel om tilbakeholdenhet.

– Vi har bedt alle som måtte ha litt innflytelse på Hamas, slik som Tyrkia, Egypt og noen av våre europeiske partnere, om å bruke den innflytelsen for å få Hamas til å trappe ned, sa nestlederen i USAs nasjonale sikkerhetsråd, Ben Rhodes.

– Vi er naturligvis opptatt av at Israel ikke skal være utsatt for denne type angrep. En videre opptrapping vil bare være en trussel mot de sivile, sa han i en samtale med pressen torsdag.

Rett til selvforsvar

USA, som er Israels nærmeste allierte, har støttet statsminister Benjamin Netanyahus appeller til Hamas om å stanse rakettangrepene, og sier samtidig at Israel har rett til å forsvare seg mot angrep.

Samtidig var Frankrikes president François Hollande i kontakt med Netanyahu og Egypts president Mohamed Mursi for å avverge en opptrapping.

– Det er på høy tid å stoppe denne opptrappingen, som er farlig for Israels sikkerhet og for det palestinske folk, sa statsminister Jean-François Ayrault.

Arabisk sinne

I den arabiske verden er det sterke reaksjoner mot den israelske offensiven.

Egypts statsminister besøker Gazastripen fredag for å vise sin solidaritet med Hamas under uroen som truer med å eskalere til en ny krig.

Israel har gitt garantier for at delegasjonen til statsminister Hisham Kandil kan føle seg trygg under besøket og ikke blir mål for angrep.

Egypts president Mohamed Mursi har ledet an i de arabiske fordømmelsene av de israelske flyangrepene på Gaza.

Mursi, som er islamist, er under sterkt press fra hjemlig opinion for å opptre aktivt til forsvar for palestinerne i Gazastripen. Men han er også avhengig av milliardhjelp fra USA, som torsdag ba ham gripe inn for å dempe Hamas.

Røyk stiger til værs over Gaza by etter nye israelske flyangrep fredag morgen. Foto: NTB scanpix