Bildet ble publisert samme dag som Dagens Næringsliv publiserte saken om nestledernes anstrengte forhold. Trond Giske presiserer at det ble tatt 2. påskedag. Foto: privat

Det vakte stor oppmerksomhet da Dagens Næringsliv torsdag fortalte om indre spenninger i Ap-ledelsen i forkant av landsmøtet. DN kunne fortelle at det var spent mellom Ap-nestleder Hadia Tajik og den andre nestlederen, stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag, Trond Giske.

Overfor Adresseavisen karakteriserer Trond Giske saken i DN for tøv.

- Forholdet mellom meg og Hadia er godt, det er veldig godt. Jeg har sett personkonflikter i partiledelsen på nært hold. Jeg vet hva det er, for å si det sånn, sier Giske, med tydelig referanse til konflikten mellom Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland.

- Og du og Hadia er ikke der?

- Overhodet ikke. Det har ingenting med oss å gjøre. Vi i partiledelsen er et svært sammensveiset firkløver, sier Giske.

- Hadia er hardtarbeidende, dyktig, reiser landet rundt. Vi er en partiledelse som står på til de grader, og som er veldig motivert for å vinne dette valget.

- Omgås du og Hadia på fritida?

- For å si det sånn: Jeg omgås til tider partiledelsen mer enn min egen samboer (Haddy N'jie, red.anm). Vi blir svært tette. Og i den grad noen ønsker å starte en arverekkefølge-diskusjon nå, så tror jeg Jonas kan underskrive på at det er ganske mange år til det er aktuelt. Så den diskusjonen kan puttes i en skuff.

- Også hvis dere gjør et dårlig valg?

- Det gjør vi ikke. Vi driver ikke med det.

Nestleder Hadia Tajik kommenterer saken slik:

- Har du en kommentar til saken om forholdet mellom deg og Trond Giske?

- Giske og jeg har et godt forhold, sier Hadia Tajik.