Det mener Bjørn Johansen. Han er en av kundene som er innom American Car Club of Norway på Tiller onsdag formiddag.

Han tror at mange av velgerne har tillit til at Trump skal skape flere arbeidsplasser.

Her kan du lese hvorfor Hillary tapte

- Det er mange uten arbeid, så nå kan det bli enklere for fattigfolk, sier han.

Politikerne hører ikke

Bak disken står Roald Bakken. Han har jobbet i bilbutikken i 30 år, og hatt daglig kontakt med forretningsforbindelser i Ohio. Han sendte onsdag morgen en mail til kollegaene i USA, hvor han spurte om de var fornøyd med valgresultatet, men han hadde ennå ikke fått svar da Adresseavisen var innom butikken.

- Vi diskuterer lite politikk. Derfor vet jeg ikke hva de stemmer, men det kan nok hende at noen av dem støtter Trump, sier han.

Bakken tror det er frustrasjon som er årsaken til at Trump ble valgt som president, og at mistilliten til politikerne er stor. Også i Norge er det mange som er frustrerte.

- Nylig var det en kunde fra USA innom. Han sa han var lei av å bo i Norge. Han hadde hørt at vi har et fantastisk demokrati, men etter å ha bodd her noen år, konkluderte han med at det bare er snakk. Politikerne hører uansett ikke på hva folk mener, forteller Bakken.

Selv mener han det er rart at amerikanerne ikke klarte å velge to bedre presidentkandidater enn Donald Trump og Hillary Clinton.

- Det blir artig å se hvordan det blir, om det blir noen forandring eller ikke. Trump har sagt mye dumt, men er blitt satt på plass. Vi får håpe at han har lært, og stole på at han ikke klarer å ødelegge alt, sier Bakken.

Ikke overrasket

Oppe i fjerde etasje i bygget på Tiller treffer vi Henning Kjensli. Han har bodd og studert seks år i Florida, og som bilentusiast har han kjørt det amerikanske kontinentet på kryss og tvers. Nå jobber han som mediekoordinator for Amcar Norge.

At Trump gikk av med seieren overrasker ikke Kjensli.

- At det amerikanske folket velger en person som Donald Trump til president viser hvor stor frustrasjonen mot det etablerte Washington DC er, sier han.

Her kan du se bildene fra den historiske valgnatten

Kjensli hadde tett kontakt med venner og kjente gjennom valgnatta.

- Noen er skuffet, mens andre ser på det som en helt ny start.

Hever seg over personen

Han mener misnøyen med det bestående har vært stor lenge nå. Derfor hevet amerikanerne seg over at Trump er en kontroversiell person da de gikk til stemmeurnene.

- Å velge Trump var siste utvei, fordi trangen til forandring var større enn frykten for at noe skal gå galt.

Han viser til at mange mener at det er lobbyistene som styrer USA, og at det derfor ikke har noe å si om det er demokratene eller republikanerne som sitter ved makta i Det hvite hus eller i Kongressen.

- En president kan bare sitte ved makten i åtte år, men i Kongressen er det ingen grenser for hvor lenge du kan sitte. Det blir for lite utskiftning, noe som gjør at politikerne oppfattes av befolkningen som en intern klikk, mener Kjensli.

Tøffe arbeidsvilkår

Det er spesielt utenfor byene folk ikke føler seg hørt.

- Det har meningsmålingene ikke klart å fange opp, sier han.

LES HER: Hvordan forklare barna at Donald Trump vant USA-valget, og hva skjer nå?

Amerikanerne har alltid jobbet mer enn europeerne, men at det ikke har vært noen reell reallønnsvekst siden 1980-tallet, gjør hverdagen vanskelig for mange amerikanere. I tillegg er arbeidsledigheten stor.

- Det er ikke uvanlig å ha flere jobber, og betalt ferie er en urealistisk drøm for de fleste. Selv om jeg har høyere utdanning er det å jobbe i USA ikke et alternativ for meg. Arbeidsvilkårene er alt for tøffe, sier Kjensli.

- Jeg skal fikse det

Han er spent på hva Trump vil få ut av sin periode ved makten.

- Trump har hele tiden sagt at han skal fikse det ene etter det andre, og at han til slutt ville bli president i USA. Folk har ledd, men valgresultatet har vist at han har gjort alle spådommer til skamme, sier Kjensli.

Ikke overrasket: Henning Kjensli mener misnøyen med det bestående er så stor at folk i protest har valgt Donald Trump som president. Foto: Håvard Haugseth Jensen