– Katrina synliggjorde alvorlige problemer på alle myndighetsnivåer. I den grad de føderale myndighetene ikke gjorde jobben sin skikkelig, så er dette noe jeg tar ansvaret for, sa Bush tirsdag.

Under en pressekonferanse sammen med den irakiske presidenten Jalal Talabani sa Bush at han ønsker å få fullstendig oversikt over hva som ble gjort riktig og hva som gikk galt. Han etterlyste tiltak for bedre samarbeid mellom føderale, statlige og lokale myndigheter.

– Jeg vil vite hvordan staten og lokale myndigheter kan samarbeide bedre, for å bli i stand til å besvare spørsmålet: Er vi i stand til å takle et alvorlig angrep eller en ny kjempestorm, sa Bush.

Mer en 500 mennesker er registrert omkommet etter Katrina, mens rundt én million er blitt hjemløse etter den verste orkanen på lange tider. Mandag ble minst 44 omkomne funnet i et forlatt sykehus i New Orleans, samme dag som Bush nok en gang besøkte katastrofebyen.

Bush-regjeringen har fått flengende kritikk for treghet og inkompetanse, mens presidenten selv har måttet tåle kritikk av sitt personlige lederskap.

På de siste meningsmålingene har Bush nådd sitt foreløpige bunnivå. 52 prosent av amerikanerne sier nå at de ikke har tillit til presidenten, mens 38 prosent sier de har tiltro til Bush sine evner til å fatte beslutninger i en krisesituasjon.

Presidenten skal etter planen holde en tale til nasjonen torsdag, hvor han er ventet å forsvare seg mot kritikken som er kommet i kjølvannet av orkanen.

Foto: SCANPIX