– En fordervet feiging, det er hva han er. Han hadde forbindelser til ISIS, sa guvernør Andrew Cuomo i et intervju med CNN onsdag.

ISIS er en av flere forkortelser som brukes om den ytterliggående islamistgruppa som kaller seg Den islamske staten (IS).

Den antatte gjerningsmannen, usbekiske Sayfullo Saipov, ble skutt av politiet og pågrepet etter angrepet tirsdag. Ifølge Cuomo er han blitt radikalisert mens han har bodd i USA.

Guvernøren bekreftet at gjerningsmannen hadde en lapp med en påskrift som handler om IS.

IS har mange ganger oppfordret sine tilhengere til å gjennomføre angrep i landene som deltar i kampen mot ekstremistgruppa i Irak og Syria. Ekstremistene har det siste året gått på mange nederlag på slagmarken og mistet det aller meste av territoriet den har kontrollert.

Utenriksdepartementet i Oslo opplyser til NTB onsdag morgen at de ikke har opplysninger som tyder på at nordmenn ble rammet av angrepet.

Politiet: Planlagt i ukevis

29-åringen som kjørte ned og drepte åtte mennesker på Manhattan tirsdag, i det politiet kaller en terroraksjon, er nå avhørt på sykehuset.

Sayfullo Saipov, som kom til USA fra Usbekistan i 2010, ble skutt av politiet etter at han hoppet ut av bilen og viftet med et lekevåpen.

Under en pressekonferanse onsdag opplyste New Yorks visepolitimester John Miller at 29-åringen er avhørt på sykehuset, og at han angivelig hadde planlagt aksjonen i flere uker.

Saipov var ifølge Miller også i besittelse av en håndskrevet lapp der han hyllet den ytterliggående islamistgruppa IS.

Teksten på lappen lød «Den islamske stat vil eksistere i all evighet».

Millier opplyste videre at Saipov ikke har vært i politiets søkelys tidligere.