London: Tirsdag ble det holdt en hemmelig votering blant Labours representanter. Ifølge Sky News skal 172 medlemmer i Parlamentet ha stemt for mistillitsforslaget mot Corbyn. 40 medlemmer skal ha stemt imot, 13 stemte ikke og fire stemmer ble regnet som ugyldige.

Går ikke av

Labour-lederen har selv insistert på at han ikke kommer til å gå av. Dette bekrefter han også tirsdag, etter at utfallet av avstemningen var klart.

– Jeg ble på demokratisk vis valgt som leder av vårt parti for en ny type politikk med 60 prosent av Labour-medlemmer og støttespillere i ryggen, og jeg vil ikke svikte dem ved å gå av. Dagens mistillitserklæring fra medlemmene i Parlamentet har ingen konstitusjonell legitimitet, sier Corbyn i en uttalelse tirsdag, ifølge avisen The Guardian.

Watson og Eagle

Nestleder Tom Watson og Angela Eagle, tidligere handelsminister i skyggeregjeringen, skal ifølge Sky News møtes tirsdag ettermiddag for å finne ut hvem av dem som er best egnet til å utfordre Corby.

Den gamle euroskeptikeren anklages blant annet ikke å ha kjempet hardt nok for at Storbritannia skal bli i EU. En tredel av Labours medlemmer stemte for å forlate EU, viser nye meningsmålinger.

De siste dagene har minst 48 Labour-topper vendt Corbyn ryggen etter at han lørdag sparket utenriksministeren i partiets «skyggeregjering», Hilary Benn. I tillegg har lederen av skyggeregjeringen i Overhuset samt Labours hovedinnpisker sluttet å delta på møter, skriver avisen The Mirror.

Diffuse vedtekter

Hva som vil skje nå som et flertall ønsker å kaste Corbyn, er imidlertid uklart. Labours vedtekter er nemlig diffuse på dette punktet.

Ifølge en juridisk vurdering av vedtektene som Huffington Post gjengir tirsdag, kan Corbyn som partileder automatisk stille til gjenvalg dersom han ønsker det. Det bestrider Corbyn-kritikerne, som hevder at siden vedtektene ikke sier noe om behovet for nominasjoner, må Corbyn bli nominert av representantene i Parlamentet for å kunne stille til valg.