Eksperter leter nå blant annet i Khao Lak hvor mange av de omkomne skandinavene befant seg. Torsdag ble levningene etter en kvinne fra Kaukasus funnet i ruinene av et luksushotell i den hardt rammede landsbyen. Det antas at så mange som 50 lik kan ligge under restene av turistanlegget Sofitel.

– Vi ble spurt av slektninger til de savnede hotellgjestene om å lete igjen, sier politiinspektør Khemmaron Hassiri ved det thailandske identifikasjonssenteret i provinsen Phang Nga hvor Khao Lak ligger.

Det første søket etter lik ble avblåst for flere måneder siden, men nesten 3000 mennesker er fortsatt savnet etter at kjempebølgen veltet innover kystområdene. Over halvparten av disse er savnet i Phang Nga.

Ifølge offisielle tall omkom 5.395 personer under flodbølgen i Thailand.

Fortsatt venter landene rundt Indiahavet på at turistnæringen skal ta seg opp igjen og bli som før. Men ifølge Visa International ser det ut til at det vil ta lengre tid å lokke turistene tilbake enn ventet.

Mens antall turister tok seg opp i februar og mars, har antallet sunket igjen i april, ifølge Visa. Selskapet baserer sin undersøkelse på hvor mange personer som i de ulike periodene har brukt visa-kort på tre av feriestedene: Maldivene, Sri Lanka og Phuket i Thailand.

Norske myndigheter tar konsekvensen av kritikken etter hjelpearbeidet. Her i Khao Lak i Thailand er flere norske barn fortsatt savnet. Foto: AP/SCANPIX