Flere tusen av leirens innbyggere flyktet hals over hode mandag, da det igjen brøt ut kamper mellom ulike palestinske fraksjoner i Ain el-Hilweh-leiren nær kystbyen Saida i det sørlige Libanon. Søndag kveld ble det enighet om en våpenhvile, men denne holdt ikke lenge.

Kampene begynte før helgen, og det er meldt om minst elleve drepte. Mandag avfyrte de krigførende fraksjonene rakettdrevne granater i de trange smugene i leiren. Partene beskylder hverandre gjensidig for å ha brutt våpenhvilen.

Palestinske kilder sier at den siste runden med kamper ble utløst da Fatah-fraksjonen, den største blant palestinerne i leiren, forsøkte å innføre strenge sikkerhetsregler for å holde kontroll på de ytterliggående islamistene som har fått et fotfeste.

En av islamistene ble meldt drept, og sammenstøtene blusset opp igjen. Kampene ble mer intense søndag da en Fatah-kommandant ble drept av islamister som lå i bakhold. Tre andre Fatah-medlemmer døde senere etter skuddskader fra det samme overfallet.

FN-byrået UNRWA, som er ansvarlig for driften av de palestinske leirene, sier at over 2.000 innbyggere har flyktet til andre deler av det utstrakte leirområdet. Ain el-Hilweh er nesten som en by å regne med sine 50.000 innbyggere.