Fylkesleder Einar Almaas i Nord-Trøndelag Frp er på vei inn i sitt mest spennende politiske møte. Mandag ettermiddag ankom han og Frps øvrige fylkeslagsledere til Sundvolden Hotel ved Tyrifjorden. Her skal de bli orientert om hva regjeringsforhandlingene mellom Høyre og Frp har resultert i.

En ny retning for Norge

Almaas er spesielt opptatt av at det må bli mer Frp-preg på politiske områder som transportpolitikken, innenfor landbruket, distriktspolitikken og i helsevesenet.

- Det er vanskelig å si hva en slik regjeringserklæringen vil inneholde. Jeg vet veldig lite om hva som har skjedd bak lukkede dører, men håper å kunne få høre mer på landsstyremøtet i ettermiddag. Det kan uansett ikke være noen tvil om at Norge vil gå i en ny retning når denne regjeringen tar over, sier Einar Almaas.

Historisk kveld

Klokken 15 mandag møtte Frp-leder Siv Jensen sentralstyret. Klokken 17 samles Høyres stortingsgruppe og Frps landsstyre for å gi sin formelle godkjenning til erklæringen.

- Det er klart at vi er spente. Vi vet jo ikke hvor langt de er kommet, men vi håper at mye er blir avklart nå i kveld, sier stortingsrepresentant Frank Jenssen.

Sammen med sin kollega Linda Hofstad Helleland var han nå i ettermiddag på vei til forhandlingshotellet på Sundvollen.

- Det kan bli jo bli kveld for en historien, sier Jenssen.

- Dette er politikkens nyttårsaften, skyter Hofstad Helleland inn om den ventende regjeringsplattformen.

Gjenkjennelig for velgerne

Jenssen og Hofstad Helleland legger ikke skjul på at de er fulle av forventninger til den nye regjeringsplattformen.

- Uansett om den kommer i kveld eller senere i uka, ser vi frem til en regjeringsplattform godt gjenkjennelig for alle som har stemt Høyre, sier de to.

Du kan følge kveldens pressekonferansen direkte på adressa.no fra rundt klokken 19.