Retorikkekspert Kjell Terje Ringdal mener statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er den overlegent beste retorikeren og sånt sett vant tirsdagens TV-debatt mot Høyres leder Erna Solberg. Men han tror likevel at Solberg vinner valget.

Ringdal er ikke i tvil om at Stoltenberg er den best retorikeren av de to toppolitikerne.

- Det er det ingen tvil om. De ordene han bruker, er bedre formulert og bedre satt sammen. Men det betyr ikke at han vinner, Erna vinner nok valget. Ikke på grunn av det hun sier, men fordi hun signaliserer håp, slår Ringdal fast etter debatten på TV 2 tirsdag kveld.

Ringdal har en mastergrad i retorikk og massekommunikasjon fra Universitetet i Aarhus og er førstelektor ved Markedshøyskolen.

Han mener at Stoltenberg er god på språk, eksempler og kraft, mens Solberg scorer på ro, tilbakeholdenhet og et uutgrunnelig Mona Lisa-smil. Hun er også god på eksempler fra hverdagslivet til folk, mens Stoltenberg er mer faktaorientert og blar opp mange tall.

Retorikkeksperten slår fast at internasjonale spørsmål ikke sto på agendaen da de to partilederne møttes.

- Jeg har begynt å venne meg til at verden er frakoblet den norske politiske debatten. I denne debatten finnes ikke temaer som nød og bistand, fred og sikkerhet, flyktninger og Syria, sier Ringdal til NTB.