Men da var hun ikke klar over at det var seks år gamle Elyud Dawit fra Eritrea, etter alt å dømme på vei til Hitra i Norge, hun snakket om.

– Åhh, hadde han familie på Hitra, er hennes spontane reaksjon.

LES OGSÅ (PLUSS): Her dør gutten med selbulua

Bildet av fiskeren og gutten er blitt et ikonisk bilde verden over på krisen i Middelhavet. Historien om den vesle gutten i den røde selbu-lua gjør inntrykk.

– Uansett hvor et barn skal, er det like dramatisk når det går galt. Men det skaper en større grad av nærhet å nå vite at barnet hadde familie i Norge. Og at kanskje moren og gutten ønsket seg videre, hit til Norge.

Solberg mener dette viser hvor tette båndene i verden er blitt i dag.

– Vi er nærmere hverandre i verden i dag. Det vi tror er langt vekk, er egentlig tett på. Det er mange med tette bånd til Norge. Venner, familie er berørt.

– Påvirker dette deg når du skal ta beslutninger?

– Det gir meg stor bevissthet på hvor nært og tett sammenknyttet vi er i verden. På det onde og på det gode.

Regjeringen varslet torsdag at den vil bidra med en ny båt - en redningsskøyte - til EUs grensepoliti i Middelhavet. Regjeringen øker de økonomiske bidragene i nærområdene med 250 millioner kroner til en milliard. Det blir også åpnet for at noen av de allerede vedtatte kvoteflyktningene kan komme direkte til Norge i en såkalt helsebro.

Regjeringen vi foreløpig ikke hente flere kvoteflyktninger enn de man allerede har vedtatt å hente i 2015.