– Disse desperate handlingene er en del av fiendens onde strategi for å svekke det islamske regimet, heter det i en uttalelse fra den iranske hæren fredag, ifølge Reuters.

Over 30 mennesker har hittil mistet livet og flere hundre er pågrepet i voldelige sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter i Iran etter dødsfallet til Mahsa Amini (22). Hun havnet i forrige uke i koma og døde i politiets varetekt etter å ha blitt pågrepet av landets såkalte moralpoliti.

Pågripelsen skjedde i Irans hovedstad Teheran, men byens politisjef Hossein Rahimi har avvist det han har omtalt som «urettferdige anklager mot politiet».

I uttalelsen fra den iranske hæren fredag står det at sikkerhetsstyrkene nå vil «konfrontere fiendens ulike planer for å sørge for sikkerheten og fred for menneskene som blir urettmessig overfalt».

Lederen for det iranske rettsvesenet, Gholam-Hussein Mohseni-Edjahi, beordret torsdag politi og rettsvesen til hard behandling av det han omtaler som «profesjonelle demonstranter».

Iran har allerede fått internasjonal kritikk for sin behandling av demonstrantene, og faren til avdøde Amini har beskyldt regimet for å lyve om datterens dødsårsak.