Det gjelder særlig i Berlin, der politiet gjentatte ganger har støtt sammen med demonstranter under ulovlige protester. Tysk politi sier de har registrert over 1100 lovbrudd i forbindelse med protester mot krigen i Gaza.

Innenriksminister Nancy Faeser sier at alle i Tyskland kan uttrykke sin mening fritt og demonstrere fredelig, men at det går en rød linje mot «anti-semittisme og anti-israelsk agitasjon», og at vold ikke vil tolereres.

Hun ba politiet gå til kraftfull aksjon hvis Hamas-angrep blir glorifisert.

Politiet opplyste fredag at to demonstrasjoner som var planlagt i Berlin søndag, er forbudt, inkludert alternative protester.

Det dreier seg om en med hovedparolen «Fred i Midtøsten, våpenhvile i Midtøsten, for en tostatsløsning» ved Brandenburger Tor, og en annen med hovedparolen «Barna i Gaza trenger hjelp, sammen hjelper vi barn» på Alexanderplatz.

Trass i at politiet ofte har forbudt pro-palestinske demonstrasjoner av frykt for at de skal være anti-semittiske, har det vært en rekke voldstilfeller de siste ukene i Berlin, blant annet et angrep med molotov-cocktails mot en synagoge denne uka.

Politi var mannsterkt på plass i Berlin fredag for å beskytte lovlige demonstrasjoner og slå ned på ulovlige.