Blant målene for angrepene, var tunnelsjakter og militære anlegg som brukes av den militante palestinske Hamas-bevegelsen, opplyser det israelske militæret (IDF) tirsdag morgen.

Militante palestinere som ifølge hæren forsøkte å plassere sprengstoff i nærheten av en israelsk stridsvogn i Jabalia, ble drept i løpet av natten. Israelske bakkestyrker fikk støtte fra kampfly da de gikk til angrep mot palestinerne, opplyser IDF.

Det ble tirsdag morgen også meldt om nye palestinske rakettangrep mot Israel.

Hamas-soldater ble også drept tirsdag i byen Khan Younis i Sør-Gaza, ifølge den israelske hæren, som har trappet opp sine angrep ytterligere de siste dagene.

Minst 52 mennesker er drept i de siste israelske angrepene, ifølge helsedepartementet på den Hamas-kontrollerte Gazastripen. Mellom julaften og første juledag ble rundt 250 palestinere drept i israelske angrep, ifølge departementet. Blant dem var over 100 som skal ha blitt drept i flyktningleiren Maghazi, ifølge nyhetsbyrået AP.

Til sammen er over 20.600 mennesker drept og over 54.000 såret, ifølge helsemyndighetenes tall, som regelmessig gjengis av FN og andre uavhengige organer.

Flere tusen palestinere er savnet og antas å ligge begravd i ruinene etter 81 dager med israelske angrep.