– Kampene raser rundt Lysytsjansk. Heldigvis er ikke byen omringet, og den er under den ukrainske hærens kontroll, sier talsmann Ruslan Muzytsjuk i den ukrainske nasjonalgarden til ukrainsk TV lørdag ettermiddag.

Tidligere samme dag sa en talsmann for separatiststyrkene at byen, som ligger i Luhansk fylke øst i Ukraina, var omringet.

– I dag har Luhansks folkemilits og russiske styrker tatt de siste strategiske høydene. Det gjør at vi kan bekrefte at Lysytsjansk er helt omringet, sa separatistenes talsmann Andrej Marotsjko.

Tsjetsjenere

Russiske styrker har de siste dagene utsatt Lysytsjansk for voldsom artilleribeskytning. Samtidig har ukrainske styrker i ukevis forsvart byen for å hindre at den faller i russernes hender. Nabobyen Sievjerodonetsk på andre sida av elva Donets falt for en uke siden.

Tsjetsjenske soldater er blant de russiske styrkene som beleirer Lysytsjansk, ifølge det statseide russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Oljeraffineri

Russlands forsvarsdepartement sa fredag at deres styrker hadde tatt kontroll over et oljeraffineri i byens utkant, men Luhansks guvernør Serhij Hajdaj sa at kampene om raffineriet fortsatte.

– I løpet av den siste dagen har okkupantene åpnet ild fra alle mulige typer våpen, sa Luhansks guvernør Serhij Hajdaj lørdag.

Lysytsjansk er den siste lommen i Luhansk som ukrainske styrker fortsatt har kontroll over. Luhansk og Donetsk er de to provinsene som utgjør Donbas. Det er denne regionen Russland har fokusert på å okkupere etter at de mislyktes i å erobre hovedstaden Kyiv i kjølvannet av invasjonen 24. februar.