– Åhh, det har vært en nervøs dag, og jeg har vært veldig urolig. Joggeturen i dag tidlig hjalp ikke noe på å roe nervene, sier Aarbergsbotten.

Hun jublet sammen med resten av Høyre-gjengen da valgdagsmplingen viste over 26 prosent for Høyre. Men like glad er hun for tallene fra sin egen hjemkommune.

– Jeg er så stolt og glad over at vi er størst på Ørlandet. Det betyr mye at vi gjør det så godt i min hjemkommune, sier Aarbergsbotten.

Ifølge SSBs valgprognose blir det et klart borgerlig flertall. Høyre, Frp, KrF og Venstre får til sammen 92 mandater. Fra Sør-Trøndelag er det klart at Linda H. Helleland og Frank Jenssen er inne, og mye tyder også på at tredjekandidat Aarbergsbotten er inne.

– Men jeg tør ikke spå noe som helst. Jeg håper så klart, men det viktigste er at vi har gjort et godt valg, sier hun.

Marvin Wiseth, som er fjerdekandidat smilte fra øre til øre. At han ikke kommer på tinget er helt greit.

– Det har aldri vært meningen, men jeg er veldig glad for at vi har gjort et så sterkt valg. Vi gpår fra én til tre mandater. Det er sterkt, sier han.

Også Helleland smilte bredt etter de hun karakteriserte som en rolig, men fin dag.

– Endelig var det en dag jeg slapp å stå opp klokka 05.30. Det har vært fem hektiske uker, og nå bare gleder jeg meg til resten av kvelden, sier hun.

Høyres valgvake på Prinsen hotell i Trondheim er selvfølgelig preget av mye smil og latter. Foreløpig er ikke champagnen sprettet, men det blir neppe lenge til.