Mitt Romney blir møtt med Foto: NTB SCANPIX

følge Silvers tallknusing hadde Obama en 73 prosents sjanse til å vinne før Sandy nådde land. Etterpå har sjansene hans klatret til 86 prosent, hevder Silver. Men det er ikke hele forklaringen. Han mener Obama allerede hadde en oppadgående trend etter at Romney i et par uker hadde klatret på målingene etter den første tv-debatten i Denver.

Silver nevner også Obamas to siste tv-debatter og et demokratisk forsprang i forhåndsstemming som årsaker til at Obama igjen begynte å klatre på målingene.

Mitt Romney og Barack Obama er mandag kveld norsk tid nne i sine siste kampanjetimer. I dag startet en hes Obama i Wisconsin sammen med Bruce Springsteen. Han hoppet videre til Ohio og avsluttet i Iowa, før han drar til hjembyen Chicago for å være over valget.

Mitt Romney startet i den største vippestaten alle, Florida. Han fortsatte i Ohio, Virginia og New Hampshire var siste stopp før han drar til Boston for å være på valgdagen. Romney bli nå møtt med kampropet "45", på kampanjemøtene. Blir han valgt, blir han USAs president nummer 45.