– Den store utfordringen er å få folk ut. Det går for få fly, og de som går, er fulle, sier ambassadør Kjell Tormod Pettersen til NTB onsdag.

– Men vi har akkurat fått sendt av gårde blant andre en stor gruppe elever fra Seljord folkehøyskole. De fikk være med et Norwegian-fly som var kommet ned med hjelpesendinger og som derfor hadde plass til å ta med seg folk tilbake, sier han.

Helt siden skjelvet rammet, har den norske ambassaden i Katmandu hatt dørene åpne for nordmenn som trenger hjelp, men ambassadør Pettersen sier de har fått svært få henvendelser.

– Vi har tilbudt folk å overnatte her på ambassaden dersom de ønsker det, men kun 15-20 personer har takket ja til det hvert døgn. Norske turister i Nepal er vant til røffe forhold og vant til å innrette seg. De er tålmodige og vet at ting tar tid, sier han.

Det var om lag 300 nordmenn i Nepal da jordskjelvet kom, og fortsatt er det i underkant av fem nordmenn som det ikke er gjort rede for. Den norske ambassaden har i samarbeid med de andre nordiske ambassadene i Nepal oppsøkt flere sykehus for å lete etter nordiske borgere som kan ha blitt skadd.

– Men så langt har vi ikke funnet noen, sier Pettersen.