Politiet opplyser at det ikke er snakk om en terrorhandling, men at den 26 år gamle gjerningsmannen har alvorlige psykiske problemer.

En sju år gammel gutt og to voksne personer ble drept da mannen braste inn i folkemengden på et torg i sentrum av byen lørdag. Graz er Østerrikes nest største by.

34 mennesker er såret, og tilstanden er alvorlig eller livstruende for ti av dem, opplyser delstatsguvernør Hermann Schützenhöfer.

Angrep med kniv

Etter å ha stanset bilen, hoppet sjåføren ut og angrep forbipasserende med en kniv helt til han ble pågrepet av politiet. Det er foreløpig ikke opplyst hvem gjerningsmannen er eller hva slags motiv han hadde.

Ifølge øyenvitner hadde bilen en hastighet på mellom 100 og 150 kilometer i timen. Helmut Reinisch eier et galleri ved torget og forteller til det svenske nyhetsbyrået TT at han først bare så noe som raste forbi i stor fart.

– Det gikk så fort at det var umulig å se om det var en bil eller motorsykkel. Så hørte jeg folk skrike, forteller han.

Da han gikk ut av galleriet, så han en gutt og en mann ligge blodige på bakken.

– Ved siden av dem lå to sykler som så ut som om de var blitt overkjørt av en dampveivals. Jeg slapp alt jeg hadde i hendene og forsøkte å hjelpe til så godt jeg kunne, sier han.

Sjokkskadde

Det var fullt av folk på torget lørdag ettermiddag, og mange fikk også sjokkskader av hendelsen. Ifølge østerrikske medier sto mange mennesker og gråt og omfavnet hverandre i timene etter at angrepet skjedde.

Fire helikoptre og et 60-talls ambulanser deltok i arbeidet med å frakte sårede til sykehus.