Partiet til president Faure Gnassingbé, Union for republikken (UNIR), har fått 108 av 113 plasser, ifølge de foreløpige resultatene fra valgkommisjonen i landet.

Valget ble holdt 29. april, og deltakelsen var 61 prosent.

Mindre enn en måned før valget på nasjonalforsamling vedtok de folkevalgte en grunnlovsendring som kan la presidenten sitte lenger.

Endringen innebærer at presidenten skal utpekes av nasjonalforsamlingen i stedet for å velges direkte. Begrensningen som sier at presidenten bare kan sitte i to perioder på fem år hver, fjernes.

Samtidig endres presidentens rolle til å bli mer seremoniell, mens makten vil ligge hos presidenten i et ministerråd. Denne rollen tilfaller lederen av partiet med flertall i nasjonalforsamlingen.

Den sittende presidenten Faure Gnassingbé har allerede fått et unntak fra begrensningen og har styrt det vestafrikanske landet siden 2005. Han overtok etter faren Gnassingbé Eyadéma, som var president i hele 38 år, fra 1967 og fram til han døde.

Togo ligger på 126. plass – av 167 land – på demokratiindeksen til tidsskriftet The Economist, som beskriver styret i landet som et autoritært regime.