Alice Marie Johnson (63) ble dømt for kokainsmugling i 1996. Hun har sonet en livstidsdom uten mulighet for benådning, men er nå likevel løslatt etter at Trump omgjorde dommen.

– Det føles som om livet mitt begynner på nytt, sier Johnson foran et samlet pressekorps utenfor fengselet i Aliceville i Alabama, ifølge BBC. Samtidig lover hun Trump «ikke å skuffe ham».

Ifølge en kunngjøring fra Det hvite hus har kvinnen tatt ansvar for sine tidligere handlinger, i tillegg til at hun har vært et godt forbilde for sine medinnsatte de siste 20 årene.

Kampanje

– BESTE NYHET NOENSINNE!! skrev Kardashian på Twitter etter at nyheten ble kjent onsdag.

TV-stjernen har deltatt i en kampanje for å få Johnson løslatt. I forrige uke besøkte hun Trump i Det hvite hus for å tale den narkodømte kvinnens sak.

Michael Scholl fra Johnsons forsvarerteam roser Trump for det han mener er en modig avgjørelse. Han var onsdag på vei til fengselet i Aliceville i Alabama i forbindelse med Johnsons løslatelse.

Johnson skal ha fått beskjeden om løslatelsen av Kardashian selv. Advokaten hennes, Shawn Holley, kaller det «den mest vidunderlige, følelsesladde og fantastiske telefonsamtalen mellom Alice, Kim og Alices advokater».

– Da Alices familie kom med i samtalen, strømmet tårene uten stans, sier hun.

Flere benådninger

Den siste tiden har Trump benådet flere fanger. For få dager siden benådet han den konservative kommentatoren Dinesh D'Souza, som var dømt for brudd på valgfinansieringsloven.

Han har også benådet den avdøde verdensmesteren i tungvektsboksing Jack Johnson, over 100 år etter at han ble ilagt det mange mente var en rasistisk motivert dom. Skuespilleren Sylvester Stallone har ført en kampanje for å få renvasket Johnsons navn, og Trump har forklart at han ble kjent med saken som følge av en telefonoppringing fra Stallone.

Trump har også benådet den tidligere sheriffen Joe Arpaio, som støttet ham under valgkampen, og Scooter Libby som var kontorsjef for tidligere visepresident Dick Cheney.

I mai sa han også at han vurderer å omgjøre dommen mot tidligere guvernør Rod Blagojevich som soner 14 år for korrupsjon, og kjendis-innrederen Martha Stewart, som for flere år siden sonet fem måneder i fengsel for innsidehandel.