I motsetning til sine nordiske naboland velger landets politi ikke å offentliggjøre navnene på de savnede etter flomkatastrofen. Over hele landet jakter nå svensk politi på hensynsløse tyver som plyndrer hus til savnede personer.

- Vi har fått opplysninger om at tyverier har skjedd ved flere tilfeller, sier statssekretær Lars Danielsson til Aftonbladet.

Blant annet har en 48-årig mann bosatt på Lidingö fått sitt hjem tømt etter å ha opplevd katastrofen i Asia sammen med sin åtteårige sønn og ekskone.

-Vi skulle ut på havet med en fiskebåt, men båten ble forsinket. Heldigvis. Kort tid senere kom flodbølgen over oss, sier mannen til den svenske avisen.

Vel hjemme fikk familien enda en sjokkopplevelse. Tyvene hadde tømt leiligheten for alle verdisaker og stjålet alt fra plasma-tv til sengen. Til og med sønnens sparegris var blitt stjålet.

Også etter Estonia-ulykken i 1994 opplevde nabolandet at flere av de omkomnes hjem ble plyndret. Politiet ønsker på bakrgunn av dette ikke å offentliggjøre navnene på de savnede.