Ifølge en pressemelding fra Helse Midt-Norge står psykiatriske team og somatiske sykehus i Midt-Norge klar til å hjelpe kommunehelsetjenesten, fastlegene og pasientene straks det oppstår et behov.

Men behovet ser ut for å ha vært heller lite: I Midt-Norge har det knapt vært bruk for den døgnåpne servicetelefonen for psykisk helse som er betjent av AMK-enheten ved St. Olavs Hospital (800 36 303).

Ifølge Helse Midt-Norge har en person vært innlagt ved St. Olavs Hospital i Trondheim etter å ha kommet hjem fra katastrofeområdet. Vedkommende er utskrevet.

Ingen andre har ifølge helsorganisasjonen hatt behov for innleggelse på andre sykehus i Midt-Norge. Tre pasienter er imidlertid gitt poliklinisk behandling ved St. Olavs Hospital.

Fortsatt oppfordrer Helse Midt-Norge personer som er direkte berørt av katastrofen om å ta kontsat med sin fastege, eller legevakten dersom fastlegen ikke kan treffes.

- Alle landets kommuner og sykehus er blitt varslet om økt behov for somatisk og psykososial beredskap, skriver Helse Midt-Norge i en pressemelding.