Tidligere har politiet jobbet ut fra en teori om at føreren var en 17 år gammel marokkansk gutt. Fredag ble det bekreftet at han var en av dem som ble drept i en skuddveksling med politiet i byen Cambrils natten i forveien.

Politiet er imidlertid gradvis blitt mindre sikre på at det var 17-åringen som kjørte varebilen. Denne hypotesen har fått «mindre tyngde», sier Josep Lluís Trapero, politisjef i regionen Catalonia, til avisa El Pais.

Kilder i politiet sier til avisa at varebilen kan ha blitt kjørt av en 22 år gammel marokkaner. Den siste utviklingen i etterforskningen peker angivelig i denne retningen. Og 22-åringen er fortsatt etterlyst og trolig på frifot.

13 mennesker ble drept og 120 såret da en varebil ble kjørt inn i en folkemengde i sentrum av Barcelona torsdag. Blant ofrene er det mennesker fra en rekke forskjellige land.

I tillegg ble én person drept i et lignende angrep i Cambrils. Her ble fem antatte gjerningsmenn drept av politiet.

Politiet tror gruppen som antas å ha stått bak begge angrepene, egentlig planla en enda større terroraksjon. En eksplosjon i et hus i Alcanar natt til torsdag ødela trolig eksplosiver som gruppen hadde planlagt å bruke.