Bomben ble brukt i Nangarhar-provinsen øst i Afghanistan. Målet var et tunnelkompleks som skal ha blitt benyttet av IS.

Bomben blir kalt "alle bombers mor" og har typebetegnelse GBU-43. Det er første gang denne bomben er brukt i kamphandlinger siden den ble testet for første gang i 2003. Det er også den største konvensjonelle bomben som amerikanerne har brukt i strid, skriver ABC News.

Stikk til Obama

Bomben inneholder elleve tonn med eksplosiver, opplyser Pentagon-talsmann Adam Stump til AP. Selv kommenterte presidenten angrepet med å si at han er stolt over de amerikanske forsvaret. Angrepet kommer kort tid etter at Trump beordret et angrep mot en syrisk flybase.

– Vi har verdens beste styrker og dette var et nytt vellykket oppdrag. Når man ser på hva som er utrettet de siste åtte ukene sammenlignet med de siste åtte årene, så er det en stor forskjell, sa Trump til ABC.

– Må ikke gi IS rom

På en pressekonferanse torsdag opplyste presidentens pressetalsmann Sean Spicer at de har tatt de nødvendige skritt for å forhindre tap av sivile liv, men han henviser til forsvarsdepartementet for spesifikke detaljer om hvorfor akkurat denne typen bombe ble brukt. Angrepet skjedde rundt klokken 19 lokal tid onsdag kveld.

– Vi tar kampen mot IS veldig alvorlig. Tunnelene gjorde at IS-soldater kunne bevege seg fritt i området, noe som utgjorde en trussel mot både afghanske styrker og amerikanske militære rådgivere. For å slå IS må vi nekte dem rom, noe vi mener vi har bidratt til, sa Spicer til den fremmøtte pressen.