To sivilpersoner ble drept og fem polititjenestemenn ble såret i terroraksjonene som rammet København lørdag og natt til søndag. Gjerningsmannen skjøt mot politiet og ble drept da de besvarte skuddene.

Ukjent motiv

- Gårsdagens og nattens attentater etterforskes som terroranslag. Det er en meget alvorlig situasjon og politiet arbeider hardt og målrettet for å sikre befolkningens trygghet og sikkerhet, sier rikspolitisjef Jens Henrik Højbjerg i en pressemelding.

Motivet for angrepene i København der to mennesker ble drept lørdag ettermiddag og natt til søndag, er fortsatt ikke kjent.

- Jeg vil gjerne uttrykke min dypeste medfølelse med de to drepte og deres pårørende. Det er meget trist og det berører oss alle. Vårt samfunn er kjennetegnet av en høy trygghetsfølelse og tillit, og det er tragisk at disse attentatene betyr at vi alle sammen er rammet når det gjelder denne trygghetsfølelsen, sier han.

Det ble nylig kjent at fire av de fem politifolkene er utskrevet av sykehus. Den siste er ikke livstruende skadd.

- Det berører meg naturligvis dypt at fem politifolk er såret. Mine tanker går til dem og deres familier.

Ber om hjelp

Alle landets politidistrikt har økt beredskapen, og bidrar til å få løst oppgavene som må til i forbindelse med de alvorlige hendelsene. Han forteller videre at politiet i Danmark økte beredskapsnivået etter terroranslagene i Frankrike og Belgia.

Rikspolitiet har innkalt ekstra mannskap fra landets politidistrikt for å bistå politiet i København med å løse de nødvendige oppgaver som er knyttet til etterforskning, bevoktning og patruljering.

- I den forbindelse er politiet også i tett kontakt med politimyndighetene i Danmarks naboland, sier Højbjerg.