En tenåring som overlevde bølgekatastrofen i Sør-Asia i romjulen, er funnet i live, opplyste indisk politi i dag. Den 18 år gamle kvinnen overlevde i halvannen måned på frukt og kokosnøtter.

Onsdag denne uken ble hun hentet hjem fra Pillopanja en av de sørligste av øyene i gruppen Andamanøyene i Indiahavet. Hennes ektemann og ett år gamle barn er savnet og mistet trolig livet i katastrofen, sa politisjef Shaukat Hussain på naboøya Campbell Bay.

Kvinnen er bare navngitt som Jessy.

– Jessy løp inn i skogen da bølgene veltet inn, og da hun kom fram igjen flere dager senere, var resten av lokalbefolkningen enten tatt av bølgene eller evakuert til Campbell Bay, tilføyde politisjefen.

Pillopanja har en befolkning på under 1000 som for det meste levde av jordbruk. En av øyas menn, bare navngitt som Michael, skal tidligere denne uken ha kommet tilbake til øya og ha funnet Jessy alvorlig syk på en strand.

Hun er alvorlig underernært og har mange stygge arr etter myggbitt, men holdt seg i live med frukt, kokosnøtter og litt ferskvann som hun greide å finne på Pillopanja, sa politisjef Hussain.

Bølgekatastrofen tok rundt 2000 menneskeliv på de 36 bebodde Andamanøyene.