– Jeg er ydmyk og beæret av å bli nevnt som aktuell nestlederkandidat. Jeg stiller meg til disposisjon for partiet dersom de ønsker meg i en slik rolle. Det er landsmøtet vårt til våren som er suverent til å velge partiets ledelse. Hva som skal skje fram til det, skal diskuteres i sentralstyret. Frp har vært en stor del av mitt liv i 20 år, og jeg er motivert til å gjøre en innsats også videre, som nestleder om landsmøtet ønsker det. Jeg håper jeg får tilliten til å bli valgt, sier hun til Dagbladet.

Hun sier samtidig at det var trist at Per Sandberg måtte gå.

Valgforsker: – Sandbergs avgang uheldig for Frp

– Per har vært med i alle år og gjort en fantastisk jobb for partiet. Jeg har kjent Per helt siden 2001 og har alltid hatt sansen for ham, sier Listhaug.

– Når det er sagt, er jeg helt enig med Siv Jensen i at det var nødvendig at han trakk seg. Turen til Iran og alt som dukket opp i kjølvannet av den, skapte sterke reaksjoner internt. Vår tøffe linje overfor islamister og brutale regimer som Iran er ufravikelig og skal ikke kompromisses, sier hun videre.

– Siv er ingen gammel dame, så det er en uaktuell problemstilling nå. Siv gjør en veldig god jobb som partileder. Jeg håper hun fortsetter i mange år til, sier Listhaug.

Dale sier nei

Landbruksminister Jon Georg Dale sier til Radio Norge at han mener det ikke er naturlig for ham å bli nestleder i Fremskrittspartiet nå.

– Jeg tror Sylvi Listhaug vil gjøre en fantastisk jobb, sier han til radiokanalen.

Partiets sentralstyre skal i september ta avgjørelsen om det skal suppleres inn en nestleder før neste års landsmøte. Dale mener det er naturlig at nestlederen sitter i sentralstyret.

– Nestlederen bør velges blant sentralstyret. Der sitter Sylvi og der sitter ikke jeg, sier han.

Frp i Trøndelag: Ga beskjed om at grasrota hadde fått nok