Spionsiktede Frode Berg har fått møte sin russiske advokat. Berg har fortalt advokaten at han har blitt lurt i en felle.

Den russiske advokaten Ilja Novikov fikk tirsdag møtte nordmannen i Lefortovo-fengselet i Moskva.

– Berg har forklart at han opplevde å bli narret i en felle. Han hadde blitt bedt av nordmenn om å overlevere en pengesum i Moskva, forteller Bergs norske advokat Brynjulf Risnes til NRK.

Informasjonen Risnes har, stammer fra samtalen mellom Berg og Novikov i fengselet.

– Han har det etter forholdene bra, sier Ilja Novikov om Berg til NRK.

Møtet tirsdag er første gang Novikov har fått møte nordmannen i fengselet. Novikov ble engasjert av Risnes på vegne av Bergs familie i forrige uke.

Les også: – Han må være utsatt for et stort psykisk press

– Hadde ingen anelse

Risnes sier Berg kjente nordmennene som ba ham ta med penger, men Risnes vet ikke hvem disse er.

– Berg sier han ikke hadde noen anelse om noe mistenkelig med dette, sier Risnes til NRK.

Risnes sier han ikke har noe informasjon om hvem som skulle motta pengene fra Berg, eller hvor mye penger det er snakk om.

Berg, som er tidligere grenseinspektør bosatt i Kirkenes, ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet FSB 5. desember og siktet for spionasje. Nordmannen ble pågrepet i Moskva da han angivelig skal ha forsøkt å anskaffe hemmelige dokumenter om den russisk flåten.

Jekaterina Krasnova, pressetalskvinne ved Lefortovo-domstolen, har bekreftet at nordmannen er fengslet i to måneder, fram til 5. februar.

Svak ankesak

Tirsdag ble Aleksej Zjitnjuks anke avvist av en domstol i Moskva, skriver VG. Zjitnjuk er anklaget for forræderi etter at han skal ha overlevert dokumenter til Berg.

– Domstolens avgjørelse er urørt, og anken er avvist, sier talsperson Uljana Solopova ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Risnes mener det ser dårlig ut for ankesakene til begge de anklagede.

– At de skulle slippe ut fra varetekt i en spionsak, er lite sannsynlig, sier Risnes til VG