Ap er fortsatt størst i landet med 30,4 prosent, og jubelen sto i taket på partiets valgvake i Trondheim da første valgdagsmåling ble presentert.

Likevel, Høyre og de borgerlige har til sammen 94 mandater mot Aps 73 på landsbasis, og er i øyblikket størst. Men resultatet justeres etter hvert som flere stemmer blir talt opp, og Ap medlemmer i Trondheim mener alt er åpent.

- Jeg er fornøyd hvis vi får fire mandater fra Sør-Trøndelag, sier statsråd Trond Giske. Han skamroste medlemmene for innsatsen i valgkampen.

- Vi skal feire at vi er landets største parti, og vi skal feire at vi har gjort den beste valgkampen i historien, sa han da han ankom valgvaken et kvarter før valgdagsmålingen ble offentliggjort.

Akkurat nå ligger det an til at Ap har Trond Giske, Eva Kristin Hansen, Jorodd Asphjell og Karianne Oldernes Tung er inne på Stortinget.

- Det kriblet godt i magen da tallene kom opp, og når det blir toppet av lettelse, kjennes det utrolig bra. Det handler om Ap, men det handler også om min framtid.

For Ap har det alltid vært et uttalt mål at partiet skal hindre Frp fra å komme i regjeringsposisjon. Nå ser det ut til at kampen er tapt og at Ap kommer i opposisjon.

- Vi har regjert i åtte år, det er ingen fordel i en valgkamp. Selv om vi har tatt innpå Høyre, så hadde de et stort forsprang. Det ble for tøft, sier Giske.

- For Høyre venter tøffe forhandlinger med Frp på blant annet asylpolitikk, bistand og klima, sier Tung. Jeg tror at dette fortsatt er åpent, sier hun.