Dershowitz er en nær venn av Israels statsminister Benjamin Netanyahu og en av USAs mest kjente advokater. Han var blant annet forsvarer for Donald Trump under riksrettssaken i 2020.

Den nye israelske regjeringens varslede reformer av rettsvesenet, som vil gi politikerne økt mulighet til å omgå og overstyre landets rettsvesen, har han svært lite til overs for.

En trussel

Reformene utgjør en trussel mot sivile rettigheter i Israel, særlig minoritetenes rettigheter, slår Dershowitz fast.

– Dersom jeg var i Israel nå, så ville jeg ha sluttet meg til protestene, sier den tidligere jussprofessoren til den israelske hærens radiostasjon, med henvisning til den store demonstrasjonen mot Netanyahu-regjeringens politikk i Tel Aviv lørdag kveld.

– Dette vil gjøre det mye vanskeligere for folk som meg, som forsøker å forsvare Israel i den internasjonale opinionens domstol, å forsvare dem på effektivt vis, sier Dershowitz.

– Det vil være en tragedie dersom høyesterett svekkes, legger han til.

Korrupsjonssak

Dershowitz har skrevet bestselgende bøker til forsvar for Israel og israelske myndigheters politikk, og det vekker derfor oppsikt at han går så krast ut mot Netanyahus nye regjering.

De varslede reformene åpner blant annet for at korrupsjonssaken mot Netanyahu blir henlagt eller kan renne ut i sanden. Netanyahu avviser kritikken.

– Påstanden om at denne reformen innebærer slutten på demokratiet, er absolutt grunnløs, sier han.