Sylvi Listhaug ga beskjed til statsminister Erna Solberg om sin avgang mandag kveld. Det sa Erna Solberg under tirsdagens pressemøte.

Hun sier også at Listhaug kan komme tilbake som minister i regjeringen.

- Listhaug er en hardtarbeidende politiker. Hun setter preg på de sakene hun jobber med, og dette er ikke til hinder for henne å komme tilbake som statsråd senere i denne regjeringen, sier Solberg.

Ikke bestemt ny minister

Hun sier videre at det ikke er bestemt hvem som blir ny justisminister.

Solberg tror samarbeidet med KrF forstatt vil være godt, selv om et enstemmig landsstyre i KrF stemte for mistillit.

- Jeg tror vi kan klare å finne et godt samarbeid med KrF fremover. Men jeg har ingen grunn til å karakterisere KrF som Listhaug gjør, sier Solberg.

Og viste til Listhaugs uttalelse om at KrF er et «parti totalt uten ryggrad. Det er et parti uten styring og uten vei videre».

Barnehage

- Norsk politikk har blitt en barnehage, sa Sylvi Listhaug da hun kommenterte sin egen avgang tirsdag morgen

Statsministeren gjør det klart at hun ikke er enig i Listhaugs uttalelse.

- Jeg vil ikke karakterisere norsk politikk som en barnehage. Vi må puste med magen, og diskutere politikken. Jeg er mer opptatt av å gjøre Norge bedre, sa statsministeren.

Solberg er også uenig i at mistillitsforslaget er et forsøk å kneble ytringsfriheten, noe Listhaug hevdet i pressemøtet tirsdag morgen.

Samtidig vil Solberg ikke kalle det en heksejakt, som Listhaug selv brukte om den siste uken. Statsministeren mener begge sider av debatten bør se på hvilke karakteristikker de har kommet med av den andre parten.

- Jeg er uenig i Sylvis første post og også i noe av det Jonas har sagt. Vi skal ikke tolke hverandre i verste mening.