Erstatningskravene kan bli skyhøye, dersom du blir dømt for å ha delt musikk, filmer og annet opphavsbeskyttet innhold ulovlig. Men mot å betale en gitt sum hver måned kan svenskene nå få kjøpt en forsikring som dekker bota.

- På nettet er det veldig vanskelig å vite hva som er lovlig. Spesielt ettersom opphavsretten ikke har noen forankring i offentlighetens rettsoppfatning. Derfor sørger vi for at de som surfer bestandig skal kunne føle seg trygge på nettet, sier Gustav Nipe til det svenske nyhetsbyrået TT. Han er leder for Piratpartiets ungdomsforbund Ung pirat, som står bak den nye forsikringen.

- Slipper ikke fengsel

Overfor nyhetsbyrået understreker derimot fildelingsadvokat Henrik Rasmusson hos påtalemyndigheten i Stockholm at forsikringen ikke hjelper mot fengselsstraff eller betinget dom.

- 95 prosent av de dommene vi har fått i fildelingssaker har gitt betinget dom og bøter. Du kan aldri forsikre deg mot dette, sier advokat Rasmusson til TT.

EU-representanten for partiet, Christian Engström,  sier til Expressen at sjansen for å bli tatt i Sverge er minimal, men de som blir avslørt risikerer store bøter.

- I fjor førte etterforskningen av 11 saker til dom. Dette er en bra måte å forebygge at én person må betale erstatning og dagbøter, sier han til avisen.