Foto: RUNE PETTER NESS

Det sier Dustin Harvey og Jimmy Evitts som er i festhumør og på vei til valgvake for Barack Obama i Grant Park, midt i Chicago. De to kameratene er to av tusenvis av folk som nå strømmer inn i parken.

Folkehav

I den ene enden av parken er det rigget en scene der Obama kommer ut foran 70 000 personer med billetter og flere tusen journalister. I den andre enden av parken er det åpent for alle. Det er spådd at det kommer 500 000 mennesker i parken på en kveld med et usedvanlig fint Chicago-vær. Temperaturen er som på en god norsk sommerdag.

Kledd for seier

Dustin og Jimmy har dresset seg opp til seier, men innrømmer at de ikke føler seg helt trygge.

- Jeg trør ikke tenke på nederlag. Da blir jeg helt knust. Åtte år med president Bush har ført USA ned i den dypeste dal. Obama vil bringe oss til fjellets topp igjen. Obama betyr forandring og håp. Han vil skape et nytt USA, sier Dustin entusiastisk.

Historien

- Når Obama kunngjør at han er den nye presidenten i USA, vil parken og Chicago stå på hodet. Vi er del av historien, sier Jimmy stolt.

Dustin er student fra Chicago. Kameraten Jimmy er musiker i Branton Missouri, som har kommet til Chicago for å være med på, der kameratene mener, blir seierfesten for Barack Obama.

Foto: RUNE PETTER NESS