Kong Harald, dronning Sonja, statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) og justisminister Odd Einar Dørum (V) var til stede under seremonien på den militære delen på Gardermoen søndag ettermiddag.

De sju kistene som ble fraktet fra Phuket i Thailand tidlig søndag morgen lokal tid, ankom Gardermoen i grålig vintervær litt over klokka 11.30.

Selv om seremonien, som ble ledet av Borg-biskop Ole Christian Mælen Kvarme, fant sted på militært område, hadde den et sivilt preg.

– Dette var en symbolsk markering, også for dem som må være forberedt på ikke å få hjem sine kjære. Det var viktig at vi fra myndighetene var med og delte sorgen og hilste på de pårørende, sa statsminister Kjell Magne Bondevik til pressen etter seremonien.

Hittil er 15 norske omkomne identifisert etter flodbølgekatastrofen. 71 nordmenn er fortsatt savnet. Fem av de omkomne er tidligere sendt hjem til Norge, enten i urne eller i kiste. To andre er begravd på Sri Lanka.

Da den første kisten kom fra Sri Lanka tidligere i januar, var Slottet representert ved kronprinsparet. Av hensyn til de pårørende skjedde det i all stillhet. (©NTB)

Foto: SCANPIX