Til sammen 30 personer er bekreftet drept i angrepene i Brussel. Det ble tidligere tirsdag meldt om 43 drepte, så 34, men det siste tallet fra belgiske myndigheter er altså 30 drepte.

20 av dem ble drept i eksplosjonen på metroen, mens 10 ble drept på Zaventem lufthavn, ifølge belgiske myndigheter.

Tidligere på dagen opplyste helseminister Maggie De Block at 136 personer også var såret i de to angrepene.

Den ene eksplosjonen skjedde da en metrovogn kom inn på stasjonen Maalbeek. Metrostasjonen ligger i nærheten av EUs kontorer i den belgiske hovedstaden. Statsadvokat Frédéric van Leeuw sier angrepet skjedde omtrent en halv time etter at Brussel lufthavn ble rammet av to eksplosjoner.

SISTE NYTT: FØLG UTVIKLINGEN DIREKTE I VÅRT LIVESTUDIO

All kollektivtransport er stengt

Bilder på Twitter viser røyk som stiger opp fra metrostasjonen Maalbeek. Nyhetsbyrået AFP skriver på Twitter at metroen i Brussel er stengt.

Er du i Brussel? Ring 0047 72 50 15 50 eller ta kontakt på webred@adresseavisen.no.

VTM Nieuws har også meldt om en eksplosjon ved metrostasjonen Schuman.

Passasjerer skriver på Twitter at de er blitt evakuert fra metrotogene de satt på gjennom røykfylte tunneler mellom de to stasjonene.

Alle metrolinjer, busser og trikker i Brussel er stengt etter angrepene. Også de belgiske togstasjonene på linjen mellom Brussel og Luxembourg, togstasjonen Schuman og sentralstasjonen i Brussel er alle evakuert og stengt, skriver avisa Le Soir.

Etter flere meldinger om hendelser i Brussel, bes norske reisende om å holde seg i ro der de er. Unngå metro og steder med mange mennesker.

Angrep på Brussel lufthavn

Eksplosjonen mot metrostasjonen kommer i etterkant av angrepet på Brussel lufthavn Zaventem tirsdag morgen. To eksplosjoner rammet flyplassen, og brannvesenet opplyser til kringkasteren VRT at flere mennesker er døde etter eksplosjonene.

- Hele huset ristet, det er røyk over alt og det lå mennesker på bakken inne i terminalen, sier Svenska Dagbladets Brussel-korrespondent Teresa Kuchler, som var på stedet.

Ifølge det belgiske nyhetsbyrået Belga ble det avfyrt skudd og ropt på arabisk før de to eksplosjonene.

Dette bildet er fra Schuman metrostasjon. Foto: Twitterbruker @evenlamos og @EurActiv
Nødetatene jobber utenfor en metrostasjon i Brussel. Foto: Virginia Mayo/AP
Rundt klokken 09.20 ble metrostasjonen Maalbeek rammet av en eksplosjon. Foto: Ap